به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان :
ششمین جلسه دبیرخانه الزامات زیست محیطی در فرآیند تولید و بهره برداری ساختمان در روز پنج شنبه مورخ 10/2/94 به میزبانی استان چهار محال بختیاری برگزار گردید .
جلسه با تلاوتی چند از قرآن مجید و با پخش سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز گردید.
و در ابتدای جلسه آقای مهندس رئیسی، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان چهار محال و بختیاری ضمن خوش آمدگویی به حضار با ذکر اهمیت مباحث زیست محیطی در فرآیند تولید ساختمان به سخنان رهبر معظم انقلاب در زمینه حفظ محیط زیست و چگونگی بهره گیری از این موهبت الهی پرداخته و ابراز امیدواری نمود که دبیرخانه فوق بتواند گام بزرگی در جهت تدوین مباحث و الزامات مربوط به مسائل زیست محیطی در ساختمان بردارد.
سپس در ادامه آقای مهندس علی پزشکی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان و رئیس دبیرخانه الزامات زیست محیطی در فرآیند تولید ساختمان ضمن بررسی مباحث مربوط به جلسات گذشته این دبیرخانه به این نکته اشاره نمودند که سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان در راستای انجام فعالیت های مربوط به دبیر خانه سومین همایش ملی اقلیم ، ساختمان وبهینه سازی مصرف انرژی را با رویکرد ساختمان سبز و الزامات زیست محیطی در ساختمان در تاریخ 23 و24 اردیبهشت ماه برگزار می نماید تا بتواند با گردهمایی فوق به نتایج قابل توجهی در زمینه مباحث زیست محیطی در فرآیند تولید ونگهداری ساختمان دست یابد ایشان ضمن اشاره به کارگاه ها،نشست هاو پنل های تخصصی ارزشمندی که در این همایش با بهره گیری از اساتید داخلی و خارجی برگزار میگردد به این نکته اشاره نمودند که با توجه به حساسیت موضوع، مقامات کشوری مرتبط با موضوع نیز استقبال وسیعی جهت حضور در همایش نموده اند که امیدواریم با استقبال فوق همایش پرباری برگزارگردد .
در ادامه آقای مهندس احمد رضا طاهری اصل مدیر خدمات مهندسی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان و دبیر دبیرخانه فوق ضمن ارائه و بررسی موضوعات بحث شده در جلسات قبل به نحوه نگارش آئین نامه مذکور پرداخته و در راستای محور شماره یک که مربوط به طراحی نوآورانه و خلاق با رویکرد اقلیمی و محیطی می باشد به نکات مورد بحث در آن راستا و مواردی که باید در این محور مورد توجه قرار گیرد پرداخت، ایشان در ادامه به چگونگی تطابق هریک از بندهای هشت گانه اقتباس شده از آئین نامه لید (LEED)با مطالب مربوط به مباحث 19 و 22 مقررات ملی ساختمان و آئین نامه اجرایی معیار ها و مشخصات فنی مصرف انرژی در ساختمان سبز پرداخته و به حضار در جلسه توصیه نموده که در هریک از محور های مورد بررسی جهت تدوین سه ضوابط مذکور را در نظر گیرند .
در ادامه آقای مهندس اله دادی و آقای مهندس جواهری از سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی در مورد محور شماره 5 که توجه به بهره وری انرژی و کنترل آلودگی محیطی و توسعه استفاده از انرژِی های تجدید پذیر میباشد کلیه فعالیت های استان خود در این زمینه را ارائه نمودند .
همچنین آقای مهندس افلاطون از سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مازندران مباحث جمع آوری شده در زمینه محور شماره 6 (استفاده از مصالح دوستدار محیط زیست و بازگشت پذیر )در آن استان بیان نموده و در ادامه آقای مهندس عبودست نماینده محترم سازمان نظام مهندسی ساختمان البرز در راستای محور 4 (توجه به بهره وری آب) مطالبی را عنوان نموده و همچنین با ارائه یک گزارش که ماحصل تحقیق و بررسی میدانی و علمی بود به بررسی و آنالیز قیمت در مورد ساخت ساختمان سبز اشاره نموده که طی بررسی های علمی و عملی انجام شده توسط تیم بررسی کننده افزایش قیمت ساختمان سبز از رده مجاز تا رده الماس مطابق استاندارد لید در ایران بین 2 %تا 13% افزایش قیمت در فرآیند ساخت ساختمان میباشد که خود نشانگر این موضوع بوده که ساخت ساختمانهای سبز حتی با وضعیت موجود انرژی در کشور ارزشمند میباشد .
سپس آقای مهندس خداپرست نماینده سازمان نظام مهندسی چهارمحال بختیاری با توجه به محور 8 (توجه به آموزش و آگاه سازی گروه های هدف با مسائل مرتبط با ساختمان سبز) به نقش و اهمیت آموزش و فرهنگ سازی در قبل از فرآیند ساخت و ساز و در حین فرآیند ساخت و ساز و حتی در هنگام بهره برداری پرداختند .
در ادامه آقای مهندس زارعی نماینده محترم سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کردستان با بیان 17 مورد از مباحثی که در زمینه محور 2 ( مکان یابی مناسب و توجه زیست محیطی در توسعه شهر ) باید رعایت شود خواستار ارائه گزارشات و نتایج مباحث عملکردی دبیرخانه مذکور در سومین همایش ملی اقلیم شدند و برلزوم تشکیل جلسه مشترک بین دبیرخانه مذکور با کمسیون انرژی شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان شدند.
در ادامه مباحث آقای مهندس موسوی نماینده سازمان نظام مهندسی ساختمان استان گیلان ضمن ارائه مباحث مربوط به بند 7 (توجه به کیفت اجزای ساختمان به منظور ارتقاء ایمنی و آسایش ساکنین با استفاده از محیط طبیعی ) بر لزوم محوریت مباحث زیست محیطی در صنعتی سازی ساختمان اشاره نموده و عنوان نمودند الگو ها مطابق با صنعتی باید پیش رود و همچنین جهت صحیح اجرایی شده مباحث خواستار این نکته شدند که در تدوین آئین نامه ها و مباحث فوق حتما روند اجرایی برپابه تشکیل شرکتهایی حقوقی متشکل از اعضاءسازمانهای نظام مهندسی ساختمان پیش رود .
در انتهای جلسه ضمن بحث و تبادل نظرات فراوان مصوبات زیر حاصل گردید:
1-فرمت و نحوه نگارش آئین نامه های اجرایی و عملی هریک از محور های مرتبط مطابق با فرمت ارائه شده از طرف سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان و مطابق با کلیه آئین نامه های اجرایی از جمله مقررات ملی ساختمان باشد .
2-از طرف دبیرخانه مذکور پیشنهاد گردید مبحث مربوط به برچسب های انرژی ساختمان و مباحث کلیه الزامات زیست محیطی در شناسنامه فنی و ملکی ساختمان درج گردد و این امر از طرف دبیرخانه جهت اجرایی شدن پیگیری گردد.
3- در زمینه اجرایی شدن موارد و مباحث مربوط به ارزیابان سبز حتما شرکتهای حقوقی متشکل از اعضاء سازمانهای نظام مهندسی ساختمان کشور پیگیری و اجرا نمایند .
4- محوریت مباحث بر اساس اقلیم ، بومی سازی ، معماری سنتی ولی با دید صنعتی سازی پیگیری گردد .
5-در حاشیه سومین همایش ملی اقلیم ، ساختمان و بهینه سازی مصرف انرژی جلسه ای مشترک بین اعضاء دبیرخانه الزامات زیست محیطی و کمسیون انرژی شورای مرکزی برگزار گردد .
6- مباحث هوشمند سازی ساختمان ، بهره گیری از تجهیزات هوشمند ، مصالح هوشمند و... در کلیه محور های هشت گانه لحاظ گردد .
7- در تدوین هریک از محور ها ارائه چک لیست های اجرایی ، جداول مربوط به مصالح ، تجهیزات با ذکر مشخصات فنی و غیره ارئه گردد.
8- برنامه ریزی جهت تشکیل جلسات مشترک با دبیر خانه خط مشی بهینه سازی مصرف انرژی در استان خراسان رضوی صورت پذیرد .