با رفع تحریم ها ریسک خدمات فنی و مهندسی به صفر می رسد.
دنیاعباسی کسبی- با توجه به انتشار خبر توافق هسته ای حاصل شده میان ایران و دولت های غربی، گفت و گو اختصاصی با مهندس سید مرتضی سیف زاده رئیس کارگروه توسعه ی خدمات فنی ومهندسی سازمان نظام مهندسی ساختمان داشته ونظرشان را در خصوص تاثیر این توافق بر صادرات خدمات فنی ومهندسی جویا شدیم.
سیف زاده موفقیت کشورمان در پیشبرد و انجام توافق هسته ای و تاثیر این مساله در بخش صنعت ساختمان و صادرات خدمات فنی و مهندسی را موثر دانست ودر این رابطه گفت: ما یک برنامه چشم انداز 20 ساله داریم که مورد تأئید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است و بر اساس آن میخواهیم در سال 1404 رتبهی اول اقتصادی در منطقه باشیم. خوب این رتبهی اول اقتصادی در منطقه بودن به چه معنایی است؟ یعنی ما باید در تولید و صادرات اول باشیم و نیز در امور مالی و بانکی توسعه پیدا کرده باشیم و مقام اول برایمان بدست آمده باشد و همچنین باید در بخش تجارت کاملاً شفاف و روشن عمل کرده و آن را کاملاً تسهیل کنیم و بازرگانانمان باید به راحتی بتوانند ارتباط با جهان داشته باشند. بنابراین برای آن که این کار انجام شود، ما به ابزارها و امکاناتی نیازمند هستیم مانند اینکه ما بتوانیم به راحتی ارز را وارد و خارج کنیم. یا به راحتی بتوانیم کالا را صادر و وارد کنیم و نیز توانایی آن را داشته باشیم تا اشتغال و ارزش افزوده ایجاد کرده و تمام این مسائل باید پی در پی انجام شود تا ما بتوانیم بگوئیم که به آن جایگاه چشم انداز 20 ساله رسیدهایم. متأسفانه این تحریمهای ناعادلانه که بر جمهوری اسلامی ایران تحمیل شد، حقیقتاً دست و پای ما را بسته بود و آن توسعهای که ما انتظارش را داشتیم اتفاق نمیافتاد. مثلاً اگر میخواستیم صادراتی داشته باشیم باید میتوانستیم اعتبار اسنادی باز کنید تا زمانی که جنس خود را صادر کردیم بتوانیم از طریق سیستم بانکی نقل و انتقال انجام شود . زمانی که سیستم ما با این تحریمها قفل شد، مجبور شده بودند که پول ما را به جای سیستم بانکی از طریق صرافی به دستمان برسانند. بنده این سوال را مطرح می کنم، چه امنیتی بر این سیستم صرافی ها وجود دارد؟ بنابراین تمام کار ما در تجارت، برپایه ریسک گذاشته شده بود و باید این را در نظر داشت که کشورهای موفق تلاش میکنند که میزان ریسکشان در تجارت را به حداقل ممکن خود برسانند.
سیف زاده در ادامه بااشاره به تاثیر واهمیت صنعت ساختمان افزود؛ بنابراین ما نیز برای یک سیستم موفق باید این ریسک را به حداقل خود برسانیم و در میان صنایع مختلف، صنعت ساختمان نسبت به صنایع دیگر بسیار برجسته و شاخص است. این صنعت ساختمان بود که کشور آلمان را بعد از جنگ جهانی دوم نجات داد. در خصوص اهمیت صنعت ساختمان باید عرض کنم که صنعت ساختمان فقط با 120 شغل اصلی دارای ارتباط است. بنابراین شما مشاهده میکنید که اشتغالزایی در این زمینه تا چه اندازه وسیع و گسترده است و میتواند بحرانهای مختلف بیکاری را حل کند و سبب رفاه اجتماعی شود.
سیف زاده رفع تحریم ها و تاثیر آن بر صنعت ساختمان را مثبت ارزیابی کرده و تاکید کرد؛ با رفع تحریمها و ایجاد سیستم بانکی از یک سو ریسک ما در صادرات خدمات فنی و مهندسی و صنعت ساختمان به صفر میرسد و امنیت برقرار میشود و با گردشی که صورت میگیرد میتوانیم ببینیم به میزان زیادی در صنعت ساختمان ما مثبت و فزاینده ای دارد. در حال حاضر سایر کشورهای دنیا در امر صدور خدمات فنی و مهندسی و صنعت ساختمان فعالیت جدی دارند و در کشورهای مختلف نمایشگاه برگزار میکنند، شما وقتی از این نمایشگاه ها بازدید میکنید، مشاهده می کنید که تا چه اندازه در صنعت ساختمان تحول ایجاد شده است. البته ما در دوره تحریمها نیز تلاش مان آن بود که همواره خود را به روز نگه داریم. اما با این حال با توجه به تحریمهای ظالمانه باز هم ما نمیتوانستیم از آخرین تکنولوژی و فن آوری استفاده کنیم. بنابراین این توافق با مهم و در پی آن رفع تحریمها سبب میشود تا ما بتوانیم تحول عظیمی در صنعت ساختمان داشته باشیم.