معاون اول رئیس جمهور گفت: یکی از سیاست های دولت آن است که بخش مسکن به سرعت از رکود خارج شود که در این راستا جامعه مهندسان و نخبگان نقش مهمی برعهده دارند و باید به دولت در این زمینه کمک کنند.
اسحاق جهانگیری در مراسم افتتاحیه هجدهمین اجلاس هیات عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور که در سالن اجتماعات ولایت اردبیل برگزار شد در سخنانی با اشاره به توافق هسته ای ایران با 5+1 اظهار داشت:یکی از اتفاقات مهمی که در دولت تدبیر و امید رخ داده ، توافق بدست آمده در مذکرات هسته ای است.
وی بیان داشت: در زمانی که مذاکرات در وین در حال انجام بود ؛ نگاه همه جهانیان به این مذاکرات دوخته شده بود که چه اتفاقی قرار است رخ دهد و این توافق آینده روشن تر برای کشور ، با خود به همراه خواهد داشت.جهانگیری با بیان اینکه در این مذاکرات شاهد پیروزی منطق بر زور و تحریم بودیم افزود: سرانجام جهانیان به احترام ملت بزرگ ایران به پا خواستند و در برابر استقامت آنان سر تسلیم فرود آوردند.وی بیان داشت: این توافقنامه منزلت ایران در دنیا و نیز سرمایه اجتماعی و امید مردم به دولتمردان و نظام اسلامی را افزایش داد.
معاون اول رئیس جمهور افزود :تیم مذاکره کننده هسته ای در طول 23 ماه با تلاش و کوشش خود به موفقیت دست یافت که این توفیق را بیش از هر چیزی مرهون استقامت ملت ایران ، هدایت های داعیانه رهبر معظم انقلاب و تدبیر و مدیریت رئیس جمهور و از همه مهمتر عنایات خاصه الهی بوده است.
جهانگیری با بیان اینکه ، ایران در این مذاکرات نشان داد که نه تنها در جنگ ؛ بلکه بر جنگ هم می تواند غلبه کند افزود: خیلی ها در دنیا می خواستند اینگونه وانمود کنند که موضوع هسته ای ایران راهی به جز جنگ و درگیری ندارد ؛ اما قدرت فن مذاکره و دیپلماسی ایران چیز دیگری را ثابت کرد.
وی ادامه داد: این اولین باری بود که یک کشور در حال توسعه یافته ، در برابر 6 قدرت جهانی از شرق و غرب ، اتحادیه اروپا و سازمان ملل می ایستاد و در پایان مذاکرات به اهداف ترسیمی خود دست پیدا می کرد.
معاون اول رئیس جمهور ، با بیان اینکه با توافق هسته ای ملت ایران دستاورد و توفیق بزرگی را نصیب خود کرد افزود: نباید در توافق اینگونه تصور شود که همه دستاوردها باید به صورت یک طرفه باشد .
وی اضافه کرد: برخی از کشورها تصور می کردند که می توانند با محدود کردن ایران با ابزارهای تحریم و تهدید از پیشرفت های ایران جلوگیری کنند ؛ اما این مذاکرات به دنیا نشان داد که ایران نه تنها از مسیر خود عقب نشینی نخواهد کرد ، بلکه از حقوق خود در راستای پیشرفت و اعتلای کشور دفاع و از آن بهره خواهد برد.
جهانگیری ، با بیان اینکه امروز شاهد راه اندازی گروه های تروریستی در منطقه هستیم تا از این طریق فشارها به کشور بیشتر شود افزود: گروه های تروریستی همانند داعش امروز به دنبال ایجاد ناامنی و بحران در کشورهای منطقه هستند اما همان کسانی که این گروه های را ایجاد کردند برای رهایی از شرشان خواهان مشارکت ایران هستند .
وی خاطر نشان کرد: ایران در مذاکرات هسته ای توانست تفاهم را بر تخاصم و برتری مفاهمه را بر منازعه به عنوان یک روش اصولی در دنیا امروز به اثبات برساند.معاون اول رئیس جمهور بیان داشت: دولت افتخار می کند که در نیمه شروع فعالیت خود به مهمترین وعده اش در زمینه حل و فصل موضوع هسته ای عمل کرده است.وی با اشاره به برگزاری جلسه شورای امنیت گفت:برگزاری این جلسه بی سابقه بود که دستاوردهای خوبی به همراه داشت و بر اساس آن ایران از فصل 7 خارج شد و این اولین باری است که شورای امنیت قطعنامه های خود را ملقا می کند.جهانگیری افزود: شورای امنیت 6 قطعنامه را در سال های اخیر یکی پس از دیگری علیه ایران صادرکرد و این در حالی بود که سایر کشورها می توانستند با تکیه بر این قطعنامه ها دست به هرگونه اقدام علیه کشورمان بزنند.وی گفت: امروز کسی که از توافقنامه هسته ای ایران ناراحت است ؛ نتانیاهو و رژیم صهیونیستی است و تلاش می کنند به هر قیمتی شده مانع از این موفقیت بزرگ ایران شوند ، اما آنها باید بدانند که بازنده این رویداد هستند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه توافقنامه پایان کار نیست افزود: امروز وارد دوره جدیدی شده ایم که با همدلی و همزبانی بین دولت و ملت و همچنین نخبگان جامعه و نهادهای مدنی می توان برای رفع مشکلات کشور اقداماتی انجام داد.وی ادامه داد: امروز دولت برای رونق بخشی به اقتصاد کشور تلاش می کند و نیازمند افزایش سرمایه های اجتماعی ، مبارزه با فساد ، کاهش آسیب پذیری های اجتماعی ، تقویت و حفظ وحدت و انسجام ملی و گسترش اخلاق و امید است و ما می توانیم در میثاقی مشترک کشور را بسازیم و این امر شدنی است.
جهانگیری با بیان اینکه رونق بخشی به اقتصاد یکی از اولویت های اصلی کشور در سال جاری است افزود: بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی امروز یکی از معضلات کشور است که جوانان انتظار دارند؛ دولتمردان با برنامه ریزی درست گام هایی در مسیر ایجاد اشتغال بردارند و آینده ای روشن برای آنان ترسیم کنند.
وی با بیان اینکه برخی از عرصه ها در رونق اقتصاد نقش پیش برنده داشته و همانند موتور محرک عمل می کنند افزود:بخش هایی همانند نفت و گاز و بخش های تولیدی و همچنین صادرات کالا و خدمات در رونق اقتصاد دارای نقش بسیار مهمی هستند .معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه بخش مسکن و ساخت و ساز به عنوان یکی دیگر از پیش رونده های اقتصاد کشور مطرح هستند افزود:صنعت ساختمان در زمینه اشتغال هم مهم است و فعال شدن ساخت و ساز در کشور ؛ فعال و پویا شدن صنایع وابسته متعددی را به دنبال خواهد داشت.
وی بیان داشت: در اوایل انقلاب مصالح ساختمانی از خارج از کشور تامین می شد ، اما خوشبختانه امروز شاهدیم که بسیاری از مصالح اصلی ساختمان همانند سیمان و فولاد در داخل کشور تولید می شود و امروز با حجم انبوهی از این کالاها در انبارها مواجه هستیم.جهانگیری ، یکی از علل عدم تحقق رونق اقتصادی را کاهش بودجه های عمرانی کشور برشمرد و افزود: در سالهای گذشته بیش از دو میلیون و 300 هزار بشکه نفت صادرمی کردیم که با اعمال تحریم ها این میزان به یک میلیون بشکه کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: قیمت نفت هم از 100 دلار به نصف کاهش یافت و در واقع در آمدهای کشور در سه سال گذشته به 25 درصد رسید و از طرفی نیز با افزایش حجم دولت مواجه بودیم که هزینه های جاری آن ، بخش عظیمی از بودجه کشور را به خود اختصاص داده است.
معاون اول رئیس جمهور ، با بیان اینکه سیاست دولت در این شرایط اقتصادی فعلی واگذاری طرح های نیمه تمام به بخش خصوصی است ابراز داشت: بودجه عمرانی با واگذاری طرح های نیمه تمام در کشور به بخش خصوصی افزایش خواهد یافت و در این زمینه معتقدیم که می بایست سیاست های عالمانه ، کارشناسانه و بدور از هر اقدام عجولانه ای اتخاذ شود .
جهانگیری گفت: کشور ما در سالهای گذشته از اقدامات عجولانه و سیاست هایی که مبتنی بر تصمیم فردی و افراد محدود بود آسیب های بسیاری دیده است ، اما در عین حال نباید به بهانه عالمانه عمل کردن زمان را از دست بدهیم.
وی تاکید کرد: یکی از سیاست های دولت آن است که بخش مسکن به سرعت از رکود خارج شود که در این راستا جامعه مهندسان و نخبگان نقش مهمی برعهده دارند و باید به دولت در این زمینه کمک کنند که در این صورت با رونق بخش مسکن ، بخشی از معضل بیکاری و اشغال مهندسان نیز حل خواهد شد.